KKTC ‘NİN ZDO DAVETİ

KKTC  Davetlisi olarak 13.-18 / 12 / 2022 tarihleri arasında Kıbrıs’taydık. Bu geziye Zigana Doğa Okulu Başkanı olarak katıldım.

Bu gezi boyunca bana eşlik eden Türkiye’de yaşayan KKTC gönüllüsü Sayın Mevlüt Sezer ile birlikte ZDO adına bir çok temaslarda bulunduk.

Bu temaslarımızın temeli Kıbrıs’ın Ekolojik potansiyelini değerlendirmek ZDO ile KKTC de‘ bu konuda faaliyet gösteren Kurum ve kuruluşlarla arasında ortak projeler üretmek farkındalık projelerini birlikte yapmak karşılıklı iş birliğini geliştirmek genel amaçlarımız olarak  belirlenmiştir. Gezimizde Kıbrıs İş İnsanları Derneği  (ISAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Enver Mamülcü’nün yakın ilgisi ve ortak proje yapma isteklerimizin örtüşmesiyle Türkiye ve KKTC sevdamız bu yolda birlikte yürümemizi için  en önemli neden olmuştur. Bu ziyaret sırasında Şahsıma gösterdiği  özel ilgi beni çok memnun etmiştir. Buradan kendilerine tekrar teşekkür etmek istiyorum .

Proje bazlı çalışmamıza KKTC Başkan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik Ve Çevre Bakanlığı  Müsteşarı Serhan AKTUNÇ ile  yapmış olduğumuz görüşmeden ortak işbirliğimizin faydalı olacağı bu konuda çalışmaların hızlandırılarak 2023 yılında ortak projeler hazırlayarak işlemlere başlamak konusunda mutabakata vardık . Sayın Müsteşarın  ziyaretimiz karşısında göstermiş olduğu ilgi ve samimiyete  işbirliğine teşekkür ediyorum.

Kıbrıs gezimizin Üçüncü günün de KKTC Dışişleri Bakanı Sayın Tahsin Ertuğruloğlu’nun  vermiş olduğu randevu nedeniyle Sayın Bakanımızı Beyefendiyi, Makamında ziyaretimizde bizlere göstermiş olduğu özel ilgi ve işbirliği nedeniyle minnettarız.  Sayın Bakanımızla yapmış olduğumuz ikili görüşmede Zigana Doğa Okulundan ve yapmış olduğu faaliyetlerden bahsetmemiz yanında söz konusu faaliyetlerimizin KKTC de yapılabileceğini karşılıklı iş birliği  çerçevesinde ortak projeler yürütebileceğimiz yönünde olması bu konuda kendilerinin de destek vereceklerinin belirtmesi bizleri çok sevindirmiştir. Sayın Bakanımıza ZDO ve ZDO  olarak KKTC için yapacağımız projeleri içeren dosyalarımız ve “Zigana Doğa Okulu” dergimizi takdim ettik. 2023 yılında  12 Ağustos yapacağımız 13. Lames Bilim Kültür Ve Sanat Şenliğine de davet ettik .

Kıbrıs gezimiz çok verimli geçmiş olmakla birlikte somut sonuçlarını 2023 yılında yaptığımız ortak projelerle görme şansımız olacak. Bir köy okulunun uluslararası çalışmalara imza atması güzel şey olmalı diye düşünüyorum. Ayrıca, KKTC de ki projelerimizin koordinasyon ve proje koordinatörü Mevlüt Sezer olarak devam ettirilecektir. Bu bilgiyi de paylaşmak istedim.

Tüm doğa severlerin Yeni Yılını Kutluyor esenlikler diliyorum.

Zigana Coğrafyası korunmaya Ve Kollanmaya Muhtaçtır. Unutmayalım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir