TÜRKİYE’DE BİR İLK

Zigana Doğa Okulu (ZDO)  ile Kazakistan Çimkent Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü Yapıldı

ZDO ile Kazakistan. Çimkent Üniversitesi aranasında işbirliği yapılması ve akademisyenlere ve öğrencilere “Ekolojik okuryazarlık” kursu verilmesi konusunda ön mutabakat sağlandı.

Kazakistan Çimkent Üniversitesini temsilen gelen Araştırmacı, Sn.Atirkul USSERBAYEVA ve Sn, Dr.Aitgul Tolybayevna Savlebayeva, Director of the “Mangy Oqu” Book Reading Heuristic Center Başkanı İle ZDO temsilen ZDO Başkanı Sn Savaş Aydın arasında imzalanan anlaşma ile sürdürülebilir bir çalışmanın önü açılmış oldu.

Bu anlaşma ile ilgili olarak; Çimkent Üniversitesinden Sn, Dr.Aitgul Tolybayevna Savlebayeva, Director of the “Mangy Oqu” Book Reading Heuristic Center Başkanı, “Biz bu konuda çok istekliyiz kardeş ülke Türkiye ile bu tür işbirliği yapmak istiyoruz.” dedi.

Bu anlaşma ile ilgili olarak; Çimkent Üniversitesinden Araştırmacı, Sn, Atirkul USSERBAYEVA ve Director of the “Mangy Oqu” Book Reading Heuristic Center Başkanı, Dr.Aitgul Tolybayevna SAVLEBAYEVA, “Biz bu konuda çok istekliyiz kardeş ülke Türkiye ile bu tür işbirliği yapmak istiyoruz” dedi.

ZDO Başkanı Savaş Aydın” Türk Kardeşlerimizin bizleri tercih etmeleri Uluslararası anlamda da bir başarı olarak görmekteyiz burada önemli olan protokol değil önemli olan iki kardeşin birlikte çalışmasıdır . Ayrıca bu ziyaret vesilesiyle Sn, Atirkul USSERBAYEVA’  benim ve kardeşi için özel dokutarak getirmiş olduğu takke için ve Kazakistan da özel olarak yapılan çikolatalar içinde  kendilerine teşekkür ediyorum.” Dedi.

Bu ziyaret vesilesiyle yapılan görüşmelerde, Çimkent Üniversitesi olarak  ZDO  faaliyetlerinde  yer alan tüm etkinliklere ve eğitimlere  katılmak istediklerini Üniversite olarak da katkı ve katılımda bulunacaklarını bu işbirliğinin önceliğini akademisyenler sonra öğrenciler daha iler ki aşamada da doğa severler hedef kitle olarak çalışmalara işbirliği içerisinde devam edileceği  konularında genel bir görüşmeler gerçekleşti. Bu görüşmeler ardından mutabakat metni oluşturulup protokol imzalandı. Bu toplantı ZDO temsilen ZDO Başkanı Savaş Aydın ve Kazakistan Çimkent Üniversitesini temsilen Sn, Atirkul USSERBAYEVA, Director of the “Mangy Oqu” Book Reading Heuristic Center Başkanı.  Araştırmacı Atirkul Usserbayeva ve ZDO Başkanı Sn, Savaş Aydın görüşmelerinden kareler.


(Sağda)Sn. Araştırmacı Atirkul Usserbayeva, Çimkent Üniversitesi, (Çimkent,Güney  Kazakistan).Sn (Solda) Dr.Aitgul Tolybayevna Savlebayeva, Director of the “Mangy Oqu” Book Reading Heuristic Center Başkanı (Çimkent, Kazakistan).(Ortada ) Sn.Savaş Aydın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir