“Mangı Oku” Book Reading Heuristic Center Turizm Sempozyumuna Katıldı

11.08.2023 tarihinde Gümüşhane’de, Gümüşhane Üniversitesi , Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti ve Zigana Doğa Okulu ile birlikte “düzenlediği, Gümüşhane Üniversitesi  Mühendislik Fak. Çok amaçlı kongre salonunda gerçekleşen “Cumhuriyetin 100. Yılında Gümüşhane’de Turizm” Sempozyumuna Kazakistan dan gelen Türk kardeşlerimizle gerçekleştirdik.

Kazakistan’dan gelen ve sempozyuma katılan “Mangı Oku” Book Reading Heuristic Center (Shymkent, Kazakhstan).  okulu katıldıkları sempozyum programında protokol konuşmalarının  ardından sempozyum programı gereği ilk konuşmacı olarak 

okul temsilcisi , Dr. Aitgul Tolybayevna SAVLEBAYEVA – “Mangı Oku” Book Reading Heuristic Center okul Müdürü   Çimkent/Kazakistan adına söz alarak; “Öğrencileriyle birlikte bu sempozyuma katıldıklarını ve Türk kardeşleriyle birlikte işbirliği yapmak istediklerini burada bulunmaktan mutlu olduğunu bizim için düzenlenen bu güzel programda bulunmaktan dolayı mutluluğumuzun daha da  artığını, heyet olarak kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan memnun olduklarını ” ifade etmiştir.

“Mangı Oku” Book Reading Heuristic Center (Shymkent, Kazakhstan) adına Sempozyuma katılan heyet

Dr. Aitgul Tolybayevna SAVLEBAYEVA – “Mangı Oku” Book Reading Heuristic Center okul Müdürü   Çimkent/Kazakistan

 Aissulu Bakhytzhankyzy SAIRAMBAY – Öğrenci Çimkent/Kazakistan

Dinmukhammed NURLANULY- Öğrenci Çimkent/Kazakistan

Nurdaulet ABDIASHIM – Öğrenci Çimkent/Kazakistan

Arş. Gör.  Atirkul USSERBAYEVA- Çimket Üniversitesi -Kazakistan

Öğr. Dinara Matenovna SHAMETOVA –     Çimkent/Kazakistan , den oluşmaktadır.

Sempozyumun düzenleyicilerinden ZDO Başkanı Savaş AYDIN “Kardeşlerimiz hoş gelmiştir bu gün burada kardeşlerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. hoş geldiler başımızın üstünde yerleri var kalbimizde her zaman yer etmişlerdir.  sempozyumla ilgili detaylı açıklamalar ilerleyen günlerde yapacaklarını ve bu nedenle Kazakistanlı  kardeşlerimizle  ilgili  haberlerim  daha çok yer vereceklerini ifade etmiştir. Sempozyum için hatıra program çekilmiştir. Kazak kardeşlerimizin konuşmaları ve sunumları bitmesinin ardından  sempozyuma katılanlara Kazakistan dan getirdikleri şekerleri ve çikolataları ikram etmişlerdir.

Ayrıca sempozyuma katılan Protokole kardeşliğin sembolü olan takke ( fes ) hediye etmişlerdir. Ayrıca Sempozyumu düzenleyen Savaş AYDIN ‘a çalışma ofisinde kullanmak üzere bir çalışma ceketi hediye edilmiştir.

Sempozyum kapanışında “Mangı Oku” Book Reading Heuristic Center (Shymkent, Kazakhstan). heyetine Katılım Belgeleri takdim edilmiştir. 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir