ZİGANA DOĞA OKULU YAZ KAMPI 3-9 AĞUSTOS 2014

ZDO sunar ve duyurur 3-9 AĞUSTOS 2014 tarihleri arasında 1. Zigana Doğa Okulu Bilim ve doğa kampı ilköğretim 6,7,8 sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecektir. Bunu07.02.2014Bilim Kampı

Zigana Doğa Okulu  2014 yılında 7 günlük yaz kampı uygulamasını başlatıyor. ilk oklul 6,7,8 sınıf öğrencilerinin web sayfamızdan (info@ziganadogaokulu.org) müracaatları halinde uygun görülen öğrencilerimiz kampa alınacaktır. Bunun için hem katılımcı öğrenci seçimleri yapılacak hemde eğiticilerin müracaatları değerlendirilecektir.okulumuzun tarihi olması ve kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle kamp katılım sayısının sınırlı tutulacağını şimdiden duyururuz..

kampımız

Bu yıl 1. Yapılacak olan Zigana Doğa Okulu Doğa ve Bilim  kampı, hedef grubun gündelik hayatın her alanında bilimsel gerçeklerin ve kavramların var olduğunun farkına varmasını sağlamak, bilgi ve birikimleri pekiştirmek, keşfetme duygularını tetikleyerek bilime karşı merak ve motivasyon uyandırmak, öğrenme ve eğlenceyi birleştirerek onları  doğa ve bilimle tanıştırmaktır.

Ülkemizde insanlar bilim denildiğinde, sadece bilim adamlarının uğraştığı, kendileriyle herhangi bir ilişkisi bulunmayan, ulaşılamaz bir olguyu algılamaktadır. Eğitim sistemimizdeki ezberci ve kalıplara dayalı yaklaşımlar, öğrencilerin ve dolayısıyla tüm toplumun bilimi bu şekilde algılamasında önemli bir rol oynamaktadır. Çocuklar büyüme ve dünyayı algılama süreçlerinde farkında olmadan bilime karşı büyük merak ve heyecan duymaktadırlar. Ancak, eğitim sistemindeki eksiklikler ve toplum yapısındaki algılayış çocukların merak ve heyecanlarını köreltmektedir. Eğitim sistemindeki dolayısıyla toplumsal algılayıştaki bu yanlışı düzeltmeye katkıda bulunmaktır. Kursiyerler  bilime ve yaşadığı  coğrafya meraklı, ilköğretim 6-7-8. sınıf seviyelerinde ki  öğrencidir. Bir kamp dönemi için seçilecek öğrenci grubunun sınıf seviyesinde fark olmaması amacıyla aynı sınıf düzeyinden seçim yapılacaktır.Ana faaliyet; hedef grubun bilimi doğanın içinde tanıyabileceği ve keşfedebileceği bir doğa bilim kampı kurulmasıdır. Doğa Bilim kampında hedef gruba matematik, gökbilim, jeoloji, kimya, müzik, dilbilimi, ekonomi dallarında temel konular, doğada gözlemleme ve aktif katılımı destekleyici yöntemler kullanılarak popüler bir dille anlatılacaktır. Konular oyunlar, deneyler, dramalar, sanat ve spor etkinlikleri kullanılarak kurulacak atölyelerde pekiştirilecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir