ZCD ÇEVRE HAKLARI KONUSUNDA STRATEJİK PLAN HAZIRLIYOR

Zigana Coğrafyası Derneği çevrenin ve çevre haklarının korunmasında daha etkili ve kalıcı hedefleri gerçekleştirmek amacı ile çevre konulu bir stratejik plan çalışmalarına başladı.

Çevrenin korunması ve çevre hakları konusunda etkinlik gösteren tüm kesimlerin yöntem ve eylem birlikteliğinin sağlanması amacı ile başlatılan plan çalışmaları kapsamında bir çalıştay da düzenlenecek. STKlar, akademisyenler, kamu ve özel sektör temsilcileri ile aktivistlerin katılımı ile gerçekleştirilecek olan çalıştayda yeni koşullara da uygun çalışma yol ve yöntemleri değerlendirilerek programlar tespit edilecek. İşbirliği, eşgüdüm ve hak ihlallerine karşı izleme ve müdahaleye ilişkin faaliyet ve projelerin tespit edileceği çalıştay 23-24 ve 25 Aralık 2020 tarihlerinde web ortamında gerçekleştirilecek. Stratejik plan çalışması AB Sivil Düşün Programı tarafından da destekleniyor.

Zigana Coğrafyası Derneği ve Doğa Okulu Başkanı Savaş Aydın; STKların hak temelli çalışmalarında bilgilerin toplanıp yayılması ve çözümler üretmesinin çok önemli olduğunu belirterek “Bu faaliyetler belirlenmiş bir yol haritasının oluşturulması ve faaliyet alanında yer alan en fazla paydaş ile birliktelik sağlanması ile daha da etkili sonuçlar vermektedir. Faaliyetlere ilişkin kararların stratejik plana bağlı olarak verilmesi, bu planın katılımcı bir anlayışla gerçekleştirilmesi ve kararlardan etkilenen vatandaşlar tarafından gelişmelerin izlenebilmesi, kamu yöneticilerinin karar sürecini daha fazla etkilemektedir. Çevre hakları konusunda çalışmalar yapan bir STK olarak gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerde de bu gereklilikleri çok net bir şekilde fark ettik. Çevre hakları konusunda izleme ve müdahalenin sürekliliğinin sağlanması için ilgili STKların ve diğer kesimlerin birlikteliğinin ve işbirliğinin mutlaka sağlanması gerekmektedir. Bu birliktelik sonucu ortaya çıkacak karar ve metinler başta kamu kesimi olmak üzere tüm toplumsal kesimler üzerinde daha fazla etki bırakacaktır” dedi.

Doğa Okulu ve Canlı Bitki Müzesi kuran Doğa Okulu Gazetesi yayınlayan, bir çok sempozyum, kongre, çalıştay, panel, seminer, eğitim gerçekleştiren Dernek son olarak Doğa Okulu Uygulama Merkezi ve Sosyal Tesislerini kurarak hizmete açmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir