KIBRIS BİZİM CANIMIZ

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ERSİN TATAR GÜMÜŞHANE YE DAVET EDİLDİ

KIBRIS BİZİM CANIMIZ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar 7 Ağustos 2021 tarihinde bir takım ziyaretlerde bulunmak için Konya İli ziyaret etti. Bu ziyarete Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya İli Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay , Zigana Doğa Okulu(ZDO) Başkanı Savaş Aydın, Konya İli Milletvekilleri ve Konya İli Protokolü katılmıştır.

Ziyaret programı kapsamında Konya’nın tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri valilikçe hazırlanan program çerçevesinde gezildi . Bu geziler sırasında Konya Büyük Şehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kelebekler Vadisi turizm destinasyonunda program kapsamında olması nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ziyareti kapsamında vadide gezilmiştir.

Kelebekler vadisi Ziyaretinde, ZDO Başkanı Savaş Aydın, “Türkiye’de 430 çeşit kelebek olduğunu ve bunlardan 219 çeşitlinin Gümüşhane’de gözlendiğini ve Türkiye’de 65 adet kelebek vadisi olduğunu ve bunlardan 5 adedinin Gümüşhane de olduğunun bilgisini Sayın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a bilgisini vererek Gümüşhane’ye davet etmiştir.

Davetle ilgili olarak ZDO Başkanı Savaş Aydın ” Gümüşhane İlinden ve Doğal Güzelliklerinden ve kervanların ve kültürlerin geçiş merkezi olduğu Türkiye’nin ilk ve tek ekolojik yazarlık okulu olan Zigana Doğa okulundan da kendilerine bahsettik ve ” Zigana Doğa Okulu” Dergisinin 10. sayısını da Sayın Ersin Tatar’a takdim ederek ” Zigana Doğa Okulu” Dergisiyle de kendilerini tanıştırma fırsatı bulduk. Gümüşhane’miz ve Gümüşhane’nin turizm kapısı olan Zigana ve Zigana Doğa Okulunu hakkında bilgi aktarımı yaptık ve Sayın Cumhurbaşkanımızı Gümüşhane’mize ve Zigana Doğa Okulumuza davet ettik ve kendilerine saygılarımızı sunduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın davetimize sıcak baktığını özellikle değerlendireceğini bize ifade etmeleri bizleri çok memnun etmiştir. Bize bu fırsatı veren ve Konya Kelebekler vadisinde gerçekleşen buluşmamızda bize ev sahipliği yapan ve bizlerle yakından ilgilenen Konya Valisine ve Konya Büyükşehir belediyesi başkanına ve diğer emeği geçenlere teşekkür ediyor. Saygılarımı sunuyorum. ” diyen Savaş Aydın davetin bu yıl içerisinde gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğunu beyan etmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir