ZDO SİLİFKE DE PANEL DÜZENLİYOR

 

Sayın Mustafa Akan beyefendinin “Bir sevdadır Silifke” projesi için Zigana Doğa Okulu olarak ilk defa Silifke’ye geldiğimizde bahse konu projede bahsedilen yerleri yerinde görerek gerekli alan çalmaları yapılmıştır. Silifke’ye gönül vermiş Akan bey tüm projelerini facebook sayfasında tüm detaylarıyla paylaşımlarla çözümsel yaklaşımlarıyla ortaya koymaya çalışmakta öneriler sunmakta ve projelerin gerçekleşe bilmesi için kaynaklar göstermektedir.   Bu durum ekibimizi oldukça etkilemiştir.

projelerin linki : https://www.facebook.com/groups/377419299615609/?ref=share_group_link

bunun üzerine çalışmalarımıza  Silifke’yi de katarak akademik tabanlı olarak neler yapabiliriz. Sorusuna cevap aradık .

S.S. MERSİN VE İLÇELERİ ODUN DIŞI ORMAN ÜRÜNLERİ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER ÜRETİM VE PAZARLAMA KOOPERATİFİ  (TORAK )  Başkanı Mahmut Ali Selvi beyin girişimleri Silifke Kaymakamlığının öncülüğünde  Zigana Doğa Okulu olarak iş birliği yaparak Silifke’nin  biyoçeşitlilik potansiyelinin değerlendirilmesi, Yeşil mutabakat çerçevesinde ve iklim değişikliği de göz  önüne alınarak  Tıbbi ve Aromatik Bitkilerinin ve  avantajlı ürünlerinin tekrar gözden geçirilmesi  ile birlikte yeniden yapılandırılması gibi konuların ele alınacağı bir panelin yapılmasını fayda sağlayacağı düşünülmüştür. Bu nedenle , Tıbbi ve Aromatik bitkiler konusunda  ülkemizde ve uluslararası alanda başarılı bir birinden değerli  akademisyenlerle görüşme yaparak onların yüce gönüllerinden geçen vatana hizmet aşkıyla yolla çıktık.  Bilgiler paylaşılmalıdır. Diyen gönüllü büyük hocalarıma teşekkür ediyorum.

28.05.2022 tarihinde saat: 14.00 de Taşucu Öğretmenevi  Lütfi  Elvan Konferans Salonunda gerçekleştirmeyi planladığımız Silifke’nin Tıbbi Ve Aromatik Bitkileri”  Konulu panelde konuşmacılar.

 Sayın,   Prof. Dr. Ahmet Atasoy

Mersin  Üniversitesi, Turizm Fakültesi Dekanı

Sayın,   Prof. Dr. Saliha KIRICI

Çukurova   Üniversitesi

 Sayın,   Doç.  Dr. Elif Ayşe Eliuz

Mersin  Üniversitesi

 Sayın  Uzman Biyolog Mehtap Öztekin

Tarım Ve Orman Bakanlığı 

 Sayın,   Öğr. Gör. Dr.  Garip Yarşı

Mersin  Üniversitesi

 Sayın, PhD Biologist  Mehmet Kenar

 Sayın, Savaş Aydın-Moderatör 

 

Zigana Doğa Okulu olarak ülkemizin her yerinde doğa severlerle birlikte hareket etmeyi bir prensip olarak önemsemekteyiz.  “Bir Sevdadır Silifke” projesi kapsamında, Silifke’nin faunasındaki  ve florasındaki farkındalıklarına dikkat çekmek ve bu farkındalıklarının potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla akademik tabanlı bir yaklaşımla  üç  aşamalı olarak gerçekleştireceğimiz   projenin İlk aşaması , “Silifke’nin Tıbbi ve Aromatik Bitkileri ” konulu Panel ,  İkinci Aşaması,  Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve Odun Dışı Orman Ürünleri Paydaşları Çalıştayı, üçüncü aşama, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve Odun Dışı Orman Ürünleri Fuarı olacaktır. Şimdiden başarılı bir panel diliyor tüm doğa severleri bekliyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir